Pistmaskin

En förutsättning för en lyckad dag på snö är perfekt underlag och gott om snö. Om natten lyser flitens lampa på våra anläggningar, pistmaskinerna jobbar sig upp och ner för berget.

Utbildning och kunskap är grunden för ett lyckat resultat. Vi kan erbjuda ett flertal utbildningar både för dig med erfarenhet och för dig som är nybörjare. Lycka till!

Förar/utbildningsbevis krävs för att framföra pistmaskin. Beviset för pistmaskin får personen genom att gå SLAO:s utbildning Pistmaskin Utbildningsbevis. Efter genomförd utbildning och 200 timmars körning i pistmaskin kan personen ansöka om förarbevis.

Observera att utbildningen är öppen i första hand för deltagare anmälda från SLAO:s medlemmar, övriga i mån av plats. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAO:s medlemssidor.

Ort/datum: För aktuella utbildningsdatum var vänlig kontakta oss
Längd: 3 dagar
Innehåll: Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som behöver en uppfräschning av kunskaperna. Från och med säsongen 2005-06 utfärdar SLAO utbildningsbevis för pistmaskin efter genomförd och godkänd utbildning. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs hemsida.

Sedan införandet av förarbevis har branschen tillåtit förare med lång erfarenhet av att köra och underhålla pistmaskiner ansöka om förarbevis utan att ha medverkat i en förarbevisutbildning. Från och med säsongen 2013-14 är den övergångsperioden över och krav på utbildning för förarbevis införs.

Kursens delar: genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi och körövningar med instruktör. Arbete med olika redskap och dess inverkan. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Bokning av mat och boende. Bokning av boende och mat görs direkt till utbildningsorten. Se prisförlag nedan. Till utbildningarna i Idre bokar du enklast boende och mat genom att klicka på denna länk eller ring Idrefjäll på telefon 0253-412 00. I utbildningspriset till Idrekurserna ingår för, eftermiddagsfika och lunch.

Pris boende mat Idrefjäll. Pistmaskinskurs 31mars-2 april 2017. Pris: 2355r per person ink moms. Boendet avser del i lägenhet (dubbelrum) inklusive avresestäd, linneset, frukost & middag. Boendet är reserverat ifrån kvällen innan kursen startar. Priset garanteras fram till 3 veckor innan ankomst.

Förkunskap: B-körkort. Anmäld via SLAO-medlem prioriteras till utbildningsplatserna, övriga i mån av plats.
Maxantal: 20
Minimiålder: 18 år.
Anmälan: Senast 10 dagar innan utbildningsstart.
Pris: 4820 kr exkl moms, 6025 kr inkl moms
Ort/datum: För aktuella utbildningsdatum var vänlig kontakta oss
Längd: 2 dagar
Innehåll: Allt större krav ställs på våra parker, både när det gäller säkerhet och design. Våra gäster räknar med att vi gör säkra och proffsiga hopp och rails. För skidanläggningen är det viktigt att underhållet kan skötas på en rimlig nivå och att säkerheten är hög. Du får grundkunskaper i planering, byggande och underhåll. Under två dagar varvas teori och praktik i denna populära utbildning. Utbildningen vänder sig till dig som har eller planerar att bygga en park.

Kursens delar: planering, byggande och underhåll av terrängparker.

Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.Bokning av boende och mat. Bokning av boende och mat till kursen i Idre gör du genom att klicka på denna länk. eller ring direk till Idre på telefon 0253-412 00.

Prisexempel boende och mat i Idre. 1595 kr ink moms per person. Boendet avser del i lägenhet (dubbelrum) inklusive avresestäd, linneset, frukost & middag. Boendet är reserverat ifrån kvällen innan kursen startar. Priset garanteras fram till 3 veckor innan ankomst. I utbildningspriset ingår för, eftermiddagsfika och lunch.

Förkunskap: Utbildnings- eller förarbevis pistmaskin.
Maxantal: 20
Anmälan: Senast 30 dagar innan utbildningsstart.
Pris: 4400 kr exkl moms, 5500 kr inkl moms

Prenumerera på nyhetsbrevet