Cykelpatrull

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Anmälan Senast 14 dagar innan utbildningsstart.
SLAO medlemspris 4 425,00 SEK exkl moms
(5 531,25 SEK inkl moms)
Icke medlemspris 5 100,00 SEK exkl moms
(6 375,00 SEK inkl moms)

Innehåll

Fler och fler Bikeparks byggs på skidanläggningarna runt om i landet. För att kunna utföra första-hjälpen åtgärder och göra omhändertagande när skadan är framme i Bikeparken kan du nu gå en fördjupningsutbildning som är anpassad för cykelrelaterade skador i nedfarter. Förkunskapskrav är SLAOs förstahjälpen utbildning alternativt Skidpatrullutbildning, har man giltig certifiering som skidpatrullör är man med på dag 2 och 3 av cykelpatrullutbildningen, har man eller går man tredagars förstahjälpen utbildningen i anslutning till cykelpatrullkursen är utbildningen 3 dagar. Kursens delar: Primär undersökning och bedömning av skadad, L-ABCDE-åtgärder, cykelrelaterade skador, omhändertagande av skitiga skador, jord/smuts, fördjupning i buk och skallskador, ryggskador, frakturer samt reponering, transport och överlämning till nästa vårdinstans, samverkan ambulans, samt praktiska övningar.

Utbildningen är 3 dagar lång. Har du gått SLAOs Skidpatrullutbildning är du med på dag 2 och 3 (2 -3/6). Har du gått eller går SLAOs Första Hjälpen i Backen dagarna före Cykelpatrullkursen är du med på alla tre dagar, 1-3/6.

Boende, mat och bikepass ingår inte i utbildningspriset. Vill du boka boende och mat i Järvsö gör du det via mail till, Linda Haglund  linda.haglund@bergshotellet.se på Bergshotellet i Järvsö. Deltagare på kurserna har ett specialpris.

Förkunskap

SLAO:s Skidpatrull (du går dag 2 och 3) Första Hjälpen i Backen (du går alla dag 3 dagar)

Prenumerera på nyhetsbrevet