Allmänmedåkare – Skicart

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning.

Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att åka med brukare/åkare upp till blå nedfarter oavsett förbehåll. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Observera att allmänmedåkarlicensen inte ger dig möjligheten att utfärda åkar/brukarlicenser.

Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten.

När du utbildat dig till Allmänmedåkare för Skicart får du lära personer med speciella behov hur man hanterar åkredskapet. För att behålla din licens krävs att du går en uppdateringsutbildning. 

 

 

Ort/datum:
Hundfjället

14-18 januari
4 pl. kvar
Boka
Längd: 4 dagar
Innehåll: För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart.

Denna licens är giltig i 3 år. Sedan krävs kursen Allmänmedåkare skicart uppdatering, eller om allmänmedåkaren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.
Förkunskap: Du ska vara en god skidåkare och kunna åka obehindrat i all typ av terräng. (Du ska kunna lägga fullt fokus på utrustningen (biski/skicart) och inte behöva fokusera på din egen skidåkning.
Maxantal: 2
Pris: 5350 kr exkl moms, 6688 kr inkl moms
Ort/datum: För aktuella utbildningsdatum var vänlig kontakta oss
Längd: 2 dagar
Innehåll: Som allmänmedåkare får man agera medåkare till alla som har det behovet. Utbildningen för allmänmedåkare är samma som skidlärarutbildningens första 4 dagar. Kravet på en allmänmedåkare är betydligt större än på en medåkare då denna ska klara av att åka med olika åkare med olika behov och anpassning i alla backar upp till och med röd lutning. En allmänmedåkare får inte utfärda licenser.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.
Förkunskap: Allmänmedåkare skicart
Maxantal: 2
Anmälan: Senast 30 dagar innan utbildningsstart.
Pris: 2025 kr exkl moms, 2531 kr inkl moms

Prenumerera på nyhetsbrevet