SLAO:s priser 2018 – nomineringarna klara

Att ha snö som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen. Varje år utser SLAO Årets Skidanläggning och Årets Skidinspiratör. Dessutom delas Gerremopriset ut. Vinnarna tillkännages den 17 maj under SLAO-dagarna i Västerås. Nedan följer årets fina och värdiga kandidater med motivering:

ÅRETS SKIDINSPIRATÖR

Svenska Alpina Landslaget

Med en historisk laginsats tog Frida och André med sig två OS-guld hem till Sverige. Hela laget är viktiga förebilder och  inspirerar till mer skidåkning och snöglädje, det visas inte minst genom det engagemang landslagsåkarna visar för sina hemmabackar. Klackbergsbacken, Hassela, Storklinten och Flottsbro är viktiga arenor för tillväxten inom skidåkning.

Snögubben Kettilsås – Torbjörn Andersson

Det går inte att räkna antalet timmar som Torbjörn ”Snögubben” Andersson spenderat i backen. Med ett enormt driv och engagemang lyckas han varje år motbevisa Kung Bore och lägga snö i utmanande temperaturer. Vi kan alla följa hans arbete genom sina livesändningar och han är guld värd för traktens skidåkare och nya rekryteringar.

Åre Sessions

Med stor idérikedom vände Åre Sessions en negativ trend kring avslutningshelger till ett innovativt evenemang som lockar rekordpublik. Kombinationen av musikfestival och skidåkning visade sig vara ett vinnande koncept då festivalen  attraherar en ny målgrupp som älskar både skidåkning och musik. Med Skipasset som entrébiljett kan många nya skidåkare göra skiddagen till något extra.

Tidigare vinnare:

2014: Bengt ”Bullen” Hansson, 2015: David Ny, 2016: Charlotta Bürger-Bäckström, 2017: Marie Stenmalm

ÅRETS SKIDANLÄGGNING

Hemavan

Hemavan står för skidsveriges stora satsning i år och byggt Sveriges nordligaste gondollift. Med nya ägare och en tydlig vision mot 2025 lockar de både entusiaster och celebriteter  samtidigt som de bihåller en personlig prägel och integrerar utveckling tillsammans med byn på ett smakfullt sätt. Den positiva responsen låter inte vänta på sig och det är med stolthet som deras gäster rekommenderar andra snöälskare att besöka destinationen.

Svartbäcksmåla

Med ett geografisk läge, i ett område där fjällen bara syns i människors minne, levererar Svartbäcksmåla år efter år en livskraftig skidanläggning i gott samarbete med Nybro kommun. Tack vare sin satsing på vidareutbildning av ledare kan de återigen erbjuda skidskola. I år när anläggningen fyller 40 år är det många som haft Svartbäcksmåla som inkörsporten till sin skidåkning.

Stöten, Sälen

Med Sälens största fallhöjd utvecklas Stöten (lite i skymundan) med en tydlig tillväxtstrategi . Utan att förlora sin själ görs ständigt nya och omfattande förändringar och förbättringar både vad gäller den fantastiska skidåkningen och de goda servicefunktionerna. I år har gästerna varit extra nöjda med Stötens erbjudande.

Tidigare vinnare:

2014: Alebacken, 2015: Kläppen, 2016: Kåbdalis, 2017: Idre Fjäll

Prenumerera på nyhetsbrevet