SLAO:s priser

Att ha snö som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen.

Varje år utser SLAO Årets Skidanläggning och Årets Skidinspiratör. Dessutom delas Gerremopriset ut. Så gick det med priserna 2017:

Årets Skidanläggning

Kriterier: Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga.

NOMINERADE 2017, vinnare tillkännagavs på Årsmötet 2017 i Nynäshamn 19 maj

  • Vångabacken
  • Idrefjäll
  • Bollekollen

Idrefjäll, årets skidambassadör 2017

Motivering:

”Idre Fjäll har genom att anamma ny teknik och nytt tänkande tagit på sig ledartröjan i Sverige vad gäller hantering av snö. Idre Fjäll har i år lyckats erbjuda både längd- och alpin skidåkning under mer än halva året,  från mitten av oktober till 1 maj. Detta tack vare högt ställda mål och stor innovationsrikedom. Gedigen snölagring och Skandinaviens första elhybridpistmaskin är några av exemplen”.

Årets Skidanläggning Idre Fjäll
Från vänster: Johnny Persson, John Lundmark och Kjell Skoglund

Årets Skidinspiratör

Kriterier: Priset tilldelas en individ eller grupp som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidgläjde, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster

NOMINERADE 2017, vinnare tillkännagavs på Årsmötet 2017 i Nynäshamn 19 maj

  • Marie Stenmalm, Skidskolan, SkiStar Sälen
  • Sandviken Freeride Gymnasium, Sandviken
  • Magnus Noppa,  Kläppen Ski Resort

Marie Stenmalm, årets skidinspiratör 2017

Motivering:

”Marie lever sin produkt, skidskolan i Skistar Sälen. Med ett engagerat ledarskap tar hon och hennes team emot cirka 46 000 skidåkare varje säsong och hon är alltid på tårna för att leverera maximalt värde till både företag och gäst”.

 

Årets Skidinspiratör: Marie Stenmalm

 

Gerremo-priset: Bröderna Erik & Mats Paulsson

Kriterier: Pristagaren har genom ett gott affärsmannaskap och/eller sitt entreprenöriella sätt skapat helhetsupplevelser för gäster och/eller en destination utöver det vanliga. Pristagaren har genom innovation och produktutveckling skapat nya affärsmöjligheter för både sig själv och andra.

Motivering:

”Gerremopriset går i år till ett brödrapar som står ut på flera sätt.
Genom förvärv av skidanläggningar från mitten av 70-talet till flera stora anläggningar med en marknadsandel idag på cirka 50%, har de blivit Sveriges och Skandinaviens största aktör i skidanläggningsbranschen samt skapat skidåkning som är unik för norra Europa.
Med den något ovanliga kombinationen enastående entreprenörskap och exceptionell långsiktighet har man gjort en insats för hela branschen. Hela Skidsverige har dessa bröder att tacka för den helhetssyn som genomsyrat deras arbete. Det har skapat en utveckling mot skiddestinationer istället för skidorter som vi nu bevittnar på flera håll i Sverige”.

Priset mottogs av Jonas Bauer Skistar Sälen och Niclas Sjögren-Berg, Skistar Åre

 

Foto: Jonas Gustafsson

Prenumerera på nyhetsbrevet