Säsongsförsäkringen Skidklar

Marknadens enda specialförsäkring för utförsåkare som gäller på 99% av skidanläggningarna i Sverige, det vill säga alla som är anslutna till SLAO.

 • När gäller försäkringen:
  Försäkringen ger ersättning i samband med olycksfall oavsett om du åker skidor eller snowboard och även när du åker utanför markerad nedfart, så kallad offpist.
 • Boende och skipass – betala bara för det du nyttjar
  Måste du åka hem på grund av skadan ersätts outnyttjade kostnader för stughyra och skipass.
 • Om det skulle gå riktigt illa
  Vid allvarliga skador får du ersättning vid invaliditet.
 • Du betalar inte en krona
  Utförsåkarförsäkringen gäller helt utan självrisk.

Köp den på folksam.se/skidklar

Sagt om försäkringen:
KALLE LJUNGBERG, sportchef på Ramundberget är positiv till Skidklar:

”– För oss som anläggning är det positivt att vi slipper hantera återbetalningar direkt till gästen. Då vi följer överenskommelsen med Konsumentverket innebär det i många fall avdrag på ersättningen beroende på hur stor del av skipasset som är utnyttjat, det skapar ibland missnöje och diskussion med gästen. Återbetalningarna innebär även kostnader för oss, allt detta slipper vi med Skidklar. Gästen tror ofta att hemförsäkringen täcker alla delar, vilket den sällan gör. För en billig peng kan gästen teckna en generös försäkring utan självrisker och avdrag som ekonomiskt täcker den del av upplevelsen gästen går miste om. Dessutom blir det enklare, om olyckan är framme kan fullt fokus ligga på den, så kan Skidklar lösa det ekonomiska i efterhand.”

Prenumerera på nyhetsbrevet